Pronájem
Nezařazené

Správá nemovitostí v Costa Del Sol

S hosty se zvládne domluvit ve více než 4 jazycích – španělsky, anglicky, česky a slovensky

Pomůžeme vám zařídit vše co budete potřebovat, případně vám zařídíme opraváře, řemeslníka.

Každý náš apartmán, předáváme a přebíráme osobně, kdy rovnou vidíme zda klienti něco v apartmánu nezničili. 

Můžeme Vám zařídit transfer z letiště a na letiště. 

Nezařazené

Proces koupě nemovitosti ve Španělsku

 

 zaPotřebné dokumenty ke koupi nemovitosti

Pokud jste se rozhodli pořídit si nemovitost ve Španělsku, budete potřebovat tzv. NIE. Je to identifikační číslo cizince, které musí mít každy kdo tráví souvisle více jak 6 měsíců ve Španělsku. Vyřizuje se na cizinecké policii v Malaze. Vyřízení trvá pár týdnů, záleží na dostupnosti termínu. Pod tímto číslem se budete identifikovat na veškerých úřadech. Je také potřebné pro uzavření smluv na elekřinu, vodu, telefon, internet, pojištění , daně a jiné.

Následně Vám otevřeme bankovní účet ve Španělské bance. Nepotřebuje se k tomu nic jiného, než osobní doklady a právě NIE

Náklady na koupi nemovitosti:

  • Ceny nemovitostí nejsou konečné. Nezahrnují daň z koupě nemovitosti, právnické služby, notářské poplatky, poplatky na zápis do registru nemovitostí a daně. U novostaveb je třeba k ceně počítat s poplatky ve výši 13,5% ( 10% DPH, 1% právnické služby, 1% notářské a registrační poplatky, 1,5% daň na novostavby).
  • Cena nemovitosti „secondhand“ – zde se platí 10 % činí daň z nabytí nemovitosti.Další 1,5 – 2 % činí poplatky spojené s přepisem nemovitosti, zajištěním NIE, přepisem energií a podobně. Celkem je tedy potřeba k ceně nemovitosti připočíst maximálně 12 %.

Nákup nemovitosti se slevou až 20%

Nákup nemovitostí přes tzv. plán. Tento způsob je ve Španělsku velmi častý a oblíbený. Pokud si chcete vybrat ty nejlepší apartmány nebo domy, je to nejsnazší způsob.

Ušetřit můžete až 20% z ceny nemovitosti. Kupujete tedy byt nebo dům dle plánů a stavba většinou ještě nezačala. Vše je zákonem chráněno a developer musí dodržovat stavební zákon. Většina developerů následně během stavby zvedá ceny nemovitostí. Tento způsob je také velmi oblíbený, protože Vám dává prostor splátek a došetření cílové částky nemovitosti do doby, dokud se projekt nedostaví.

Pokud jste si vybrali Vaši vysněnou nemovitost, tak je Váš zájem stvrzen rezervačnám poplatkem ve výši cca 3-10.000€, záleží na ceně a typu nemovitosti. Tímto rezervačním poplatkem zajistíte stažení nemovitosti z prodeje a rezervujete si ji pro sebe. NIkdo Váš byt nebo dům nemůže již koupit.

Dále následuje podpis soukromé smlouvy o koupi nemovitosti. Tato smlouva se uzavírá mezi kupujícím a developerem a zavazuje Vás ke koupi dané nemovitosti.

U nemovitostí off-plan jsou podmínky plateb různé, kde záleží na develeperovi, který určuje způsob plateb. U některých projektů se při soukromé kupní smlouvě skládá záloha ve výši 30%. Tato smlouva se podepisuje při obdržení stavebního povolení. Někdy může být i částka 30% rozdělena na měsíční splátky po dobu stavby, což většinou bývá 18 – 24 měsíců.

Peníze, které jste zaplatili při podpisu sourkromé kupní smlouvy jdou na speciálně krytý a pojištěný účet, což zaručuje 100% vrácení částky, kdyby se developer ocitl v problémech. Tento účet je chráněn bankou a zákonem stejně jako v ČR

Jakmile je dostavěna stavba a developer obdrží kolaudační licenci, domluví se notářský termín k veřejnému podpisu koupě. V této fázi u notáře předáváme developerovi šek , vystavený španělskou bankou. Šek bývá na zbývajících 70% ceny z nemovitosti + příslušné DPH 10%.

Neplatíte žádné honoráře nám ani developerovi:

Naše služby prodejem nemovitosti nekončí. Následně zajistíme zasmluvnění dodávek elektřiny, vody, telefonu, internetu a všechny platby, spojené s držením nemovitosti.

Roční náklady na nemovitost:

  • Kromě elektřiny a vody se platí následující poplatky:
  • 1x ročně daň z nemovitosti (cena se odvíjí dle lokality a velikosti nemovitosti 500-1000€)
  • Pojištění nemovitosti
  • Komunitní poplatky ( poplatky na úklid společných prostor, bazén, zahrady, fond oprav, atd)
  • Poplatky za odpadky/popelnice (10-15€ měsíčně)
  • Daň nemovitosti pro nerezidenty ( Procentuální částka vyplývající z daně z nemovitosti a katastrální hodnoty)
Informace

Proč je dobré mít makléře

Když se rozhodnete koupit nemovitost v zahraničí, může být náročné najít vhodnou nemovitost a zajistit její nákup. To platí zejména v případě, že neznáte místní trh, zvyklosti a právní předpisy. Zkoušený makléř vám může pomoci s celým procesem a zajistit, že vaše investice bude bezpečná a úspěšná. V tomto článku si povíme, proč je dobré vybrat si zkoušeného makléře, který vám pomůže koupit nemovitost v zahraničí, konkrétně v Španělsku a Egyptě.

  1. Zkušenosti a znalosti místního trhu

Zkoušený makléř má zkušenosti s nákupem a prodejem nemovitostí a má hluboké znalosti místního trhu. Má přístup k nejnovějším informacím o trhu a může vám poskytnout důležité informace o cenách, lokalitách a nabídkách. Makléř také zná místní zvyklosti a právní předpisy, což může být užitečné při jednání s místními prodávajícími.

  1. Pomoc s jazykovou bariérou

Pokud neovládáte místní jazyk, může být komunikace s místními prodávajícími složitá. Zkoušený makléř může sloužit jako prostředník a pomoci s komunikací. Může také zajistit, aby všechny dokumenty byly přeloženy do vašeho jazyka, což může být důležité pro pochopení podmínek kupní smlouvy.

  1. Pomoc s průzkumem nemovitosti

Při nákupu nemovitosti je důležité provést důkladný průzkum nemovitosti. Zkoušený makléř může zajistit, aby byla provedena odborná kontrola stavu nemovitosti, aby byla zkontrolována platnost všech povolení a aby byly zjištěny všechny možné závady. Makléř také může poskytnout informace o místní infrastruktuře a službách, což může být užitečné při rozhodování o koupi nemovitosti.

  1. Pomoc s financováním

Zkoušený makléř může poskytnout pomoc s financováním. Může vám poradit, jaké jsou možnosti financování a pomoci s vyřízením hypotečního úvěru.

 
 
 
Informace

Španělsko Costa Blanca

Španělsko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro turisty a investory, zejména kvůli svému krásnému pobřeží, slunečnému počasí a úžasné kuchyni. Mezi nejpopulárnější oblasti pro nákup nemovitostí patří Costa Blanca, která se rozkládá na východním pobřeží Španělska. Mezi mnoha krásnými městy a obcemi v této oblasti se nachází i San Pedro Del Pinatar, což je oblast, která stojí za to prozkoumat.

San Pedro Del Pinatar se nachází na jižním konci Costa Blanca a je oblíbenou lokalitou zejména pro ty, kteří hledají klidnou a malebnou oblast, kde si mohou užívat slunce a krásné pláže. San Pedro Del Pinatar má výhodnou polohu na hranici mezi Murcií a Alicante, což znamená, že je snadno dostupná z obou oblastí.

Jednou z největších předností San Pedro Del Pinatar je jeho úžasná příroda a bohatý ekosystém. Oblast je domovem mnoha druhů ptáků a rostlin, což dává této oblasti unikátní charakter. Mezi hlavní atrakce v této oblasti patří přírodní park Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar, kde můžete vidět mnoho druhů ptáků, jako jsou například plameňáci a rybáci.

Další hlavní atrakcí v této oblasti jsou pláže. San Pedro Del Pinatar má několik krásných pláží s jemným pískem a klidným mořem. Mezi nejoblíbenější pláže patří Playa de la Mota, Playa de Villananitos a Playa de la Puntica. Pláže jsou ideální pro rodinné výlety a jsou vybaveny všemi potřebnými zařízeními pro plážové aktivity.

San Pedro Del Pinatar má také mnoho kulturních atrakcí, jako je muzeum zemědělství a rybolovu, které ukazuje historii této oblasti a tradiční způsoby života. Město má také mnoho restaurací, kde si můžete vychutnat skvělou španělskou kuchyni a místní speciality.

Pokud se rozhodnete koupit nemovitost v San Pedro Del Pinatar, budete mít mnoho možností. Můžete si vybrat mezi novými stavbami a staršími nemovitostmi, ale bez ohledu na to, jaký typ nemovitosti si zvolíte, můžete se spolehnout na to, že v této oblasti budete mít krásný výhled a snadný přístup k pláži a dalším atrakcím.

Pokud hledáte investici do nemovitosti v zahraničí, San Pedro Del Pinatar by mohla být skvělou volbou. Díky své ideální poloze a krásné přírodě je tato oblast velmi atraktivní pro turisty, což znamená, že byste mohli vydělat na pronájmu své nemovitosti během turistické sezóny. Navíc cena nemovitostí v této oblasti je stále relativně nízká ve srovnání s jinými oblastmi na Costa Blanca, což znamená, že zde můžete získat dobrou hodnotu za své peníze.

Pokud se rozhodnete koupit nemovitost v San Pedro Del Pinatar, je důležité najít si kvalitního a důvěryhodného makléře, který vám může pomoci s celým procesem nákupu. Zkušený makléř má znalosti o trhu a může vám poradit s výběrem nemovitosti, která splňuje vaše požadavky a budget. Dále vás může informovat o místních zákonech a postupech, což je velmi užitečné, zejména pokud neovládáte místní jazyk.

Zkrátka, San Pedro Del Pinatar je krásná oblast na Costa Blanca, která nabízí krásnou přírodu, pláže a kulturní atrakce. Pokud hledáte nemovitost v této oblasti, měli byste zvážit spolupráci s kvalitním a důvěryhodným makléřem, který vám pomůže najít tu nejlepší nemovitost pro vaše potřeby.

Informace

Investiční byty v Egyptě

Pavla Bártová je renomovanou investorkou v Egyptě, která se specializuje na investice do nemovitostí a má mnoho let zkušeností s nákupem, prodejem a pronájmem bytů v této zemi. Pokud hledáte investiční byt v Egyptě, může být spolupráce s Pavlou Bártovou velmi užitečná.

Egypt nabízí investorům mnoho příležitostí pro nákup nemovitostí, zejména v oblastech jako Hurghada, Sharm El Sheikh nebo Cairo. Tyto oblasti jsou oblíbené u turistů a investovat do nemovitostí zde může být výhodné zejména vzhledem k rostoucímu počtu turistů každý rok.

Pavla Bártová nabízí svým klientům služby od počátečního výběru nemovitosti až po dokončení transakce. Pomáhá investorům najít ty nejlepší investiční příležitosti, poradit s financováním a zajistit všechny nezbytné dokumenty pro dokončení transakce.

V Egyptě se investiční byty nabízejí za přijatelné ceny a mají vysoký potenciál výnosnosti z pronájmu. Pavla Bártová však radí, aby si investoři nejprve důkladně zjistili informace o nemovitostech, které je zajímají. Důležité je mít na paměti, že v některých oblastech Egypta může být náročné najít kvalitní pronájem.

Kromě toho je důležité mít na paměti, že investování do nemovitostí v zahraničí může být rizikové. Je proto nutné pečlivě zvážit všechny faktory, jako jsou místní zákony, místní kultura a podmínky pro nákup a pronájem nemovitostí. Zde může být zkušený makléř jako Pavla Bártová velmi užitečný, protože má mnoholeté zkušenosti a znalosti o místním trhu.

V každém případě, pokud se rozhodnete investovat do nemovitosti v Egyptě, měli byste být připraveni na to, že to bude dlouhodobá investice, protože ne všechny nemovitosti se prodávají rychle a výnosy z pronájmu mohou být nejisté. Nicméně, s pomocí zkušených odborníků jako Pavla Bártová můžete mít větší šanci na úspěch.

Pavla Bártová také zdůrazňuje důležitost správného výběru nemovitosti v závislosti na vašich investičních cílech. Například, pokud hledáte nemovitost pro krátkodobý pronájem, může být lepší zaměřit se na byty v turistických oblastech, zatímco pro dlouhodobý pronájem byty v rezidenčních oblastech mohou být výhodnější.

Dalším faktorem, který je důležitý pro výběr investičního bytu v Egyptě, je kvalita nemovitosti. Pavla Bártová doporučuje, aby investoři vybírali nemovitosti od renomovaných developerů, kteří mají dobré reference a důvěryhodné projekty. Důležité je také získat o nemovitosti co nejvíce informací, jako jsou například informace o kvalitě výstavby a výhledu z nemovitosti.

Je také důležité mít na paměti, že nákup investičního bytu v Egyptě vyžaduje určitou úroveň administrativy, například zajištění místních licencí a povolení, což může být pro někoho složité. Pavla Bártová nabízí svým klientům právní a administrativní podporu při nákupu nemovitosti, což může být velmi užitečné pro ty, kteří nemají zkušenosti s místními zákony a postupy.

V závěru lze říci, že investování do nemovitostí v Egyptě může být velmi lukrativní, pokud se zvolí správná nemovitost a pokud je nákup proveden pod vedením zkušeného makléře jako Pavla Bártová. Pokud máte zájem o investice do nemovitostí v Egyptě, měli byste se poradit s odborníky a získat co nejvíce informací o trhu a o vašich investičních cílech.

Informace

Španělsko Costa Del Sol

Nákup nemovitosti v zahraničí může být náročný proces, zejména pro ty, kteří nemají dostatek zkušeností s místními trhy a právními předpisy. Proto je důležité najít si kvalitního makléře, který vám pomůže vybrat a zakoupit nemovitost dle vašich představ a požadavků. Jedním z takových makléřů je Mgr. Jana Procházková, která se specializuje na nákup nemovitostí na Costa Del Sol.

Costa Del Sol je oblíbenou lokalitou pro nákup nemovitostí v zahraničí, zejména pro ty, kteří hledají kvalitní životní styl a slunné počasí. Oblast nabízí různorodé možnosti, od historických měst a vesnic, po moderní rezidence u moře. Mgr. Jana Procházková má mnoho zkušeností s trhem na Costa Del Sol a dokáže svým klientům pomoci najít ideální nemovitost dle jejich požadavků a finančních možností.

Jedním z důležitých aspektů, na které se zaměřuje Mgr. Jana Procházková, je kvalita nemovitosti. V průběhu procesu nákupu je důležité pečlivě prověřit stav a kvalitu nemovitosti, aby nebyly později žádné problémy. Mgr. Jana Procházková má dlouholeté zkušenosti s prověřováním kvality nemovitostí a pracuje pouze s renomovanými developery a prodejci nemovitostí, aby mohla nabídnout svým klientům ty nejlepší nemovitosti na trhu.

Dalším důležitým aspektem, který se týká nákupu nemovitosti v zahraničí, je administrativní proces. Mgr. Jana Procházková má bohaté zkušenosti s tímto procesem a pomůže vám s výběrem notáře, právníka a dalších odborníků, kteří vám pomohou s celým procesem nákupu. Mgr. Jana Procházková vám také poskytne veškeré potřebné informace o místních zákonech a postupech, abyste byli v obraze a mohli se cítit bezpečně.

Pokud se rozhodnete pro nákup nemovitosti v Costa Del Sol, je důležité vybrat si kvalitního makléře, který vám pomůže s celým procesem. Mgr. Jana Procházková se zaměřuje na individuální přístup ke každému klientovi a snaží se pochopit jejich specifické požadavky a potřeby. Jejím cílem je zajistit, aby každý klient byl spokojen s výsledkem a aby si svou novou nemovitost v Costa Del Sol užil naplno.

Mgr. Jana Procházková má také mnoho zkušeností s přípravou a prezentací nemovitostí. Snaží se prezentovat nemovitosti co nejefektivněji, aby zaujaly co nejvíce potenciálních zájemců a mohli si vybrat tu nejlepší nabídku. Navíc, Mgr. Jana Procházková je dobře obeznámena s trhem a dokáže odhadnout tržní hodnotu nemovitosti, což je klíčový faktor při jednání o ceně s prodejcem.

Pokud hledáte kvalitní nemovitost v Costa Del Sol, Mgr. Jana Procházková je tou pravou osobou, která vám může pomoci. S jejími zkušenostmi a odborným přístupem k nákupu nemovitostí v zahraničí, můžete mít jistotu, že vám poskytne nejlepší možné služby. Proto neváhejte a kontaktujte Mgr. Janu Procházkovou, aby vám pomohla najít tu správnou nemovitost na Costa Del Sol a aby vám umožnila si užít slunného španělského počasí a krásného prostředí, které tato oblast nabízí.